Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 145 теч в купето

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 145 теч в купето

Здравейте,

Имам някакъв сериозен теч на вода (не атнифриз) в купето от няколко дни. Тече при шофьорската седалка (пълни се колкото да ми цопкат краката , подлива от някъде и се стича от страни по колонката от ляво.
    Махнах пластмасите под чистачките и бръкнах да видя дупката дето е за оттичане (под моторчето) дали е запушена - не е. Също така и дупките, които са до ботушите на макферосоните и те са отпушени ... поразглобих малко пластмасата дето е под волана ама нищо не се вижда - подлива по една гредичка от някъде и тече от ляво до колонката. Някой да му хрумва нещо преди да съм разпарчатосал всичко?
    145 1,6 Boxer

Виж тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F0%E0%ED%F7%E5

Провери си кранчето на парното: http://clubalfaromeo.com/forum/attac...8&d=1243015461
    на тази снимка ще видиш къде се намира

Comment

Здрасти,

Благодаря, но при мене не тече атнифриз - вода си е и тече само когато вали навън
      145 1,6 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от tjman Покажи съобщение
        Здрасти,

Благодаря, но при мене не тече атнифриз - вода си е и тече само когато вали навън
        ААА аз разбрах антифриз, че тече. Еми виж си оплътненията.

Comment

Първоначално публикувано от tjman Покажи съобщение
          Здравейте,

Имам някакъв сериозен теч на вода (не атнифриз) в купето от няколко дни. Тече при шофьорската седалка (пълни се колкото да ми цопкат краката , подлива от някъде и се стича от страни по колонката от ляво.
          Махнах пластмасите под чистачките и бръкнах да видя дупката дето е за оттичане (под моторчето) дали е запушена - не е. Също така и дупките, които са до ботушите на макферосоните и те са отпушени ... поразглобих малко пластмасата дето е под волана ама нищо не се вижда - подлива по една гредичка от някъде и тече от ляво до колонката. Някой да му хрумва нещо преди да съм разпарчатосал всичко?
          Това го преживях вече.Предният джам ти пропуска от силикона някъде.Ако е малко ,а то не е и успееш да го локализираш може да се пробваш да го запушиш.При мен се оправи след демонтаж(то почти само си падна) монтаж на стъклото и замяна на уплътнението(ако така може да се нарече).70лв. с оригинално и 46лв. с уплътнение на метър.

Успех

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Хммм ... предното стъкло го смених миналата година, ще огледам да видя дали не пуска от някъде по стъклото.
            145 1,6 Boxer

Comment

Нещо не ги поставят качествено стъклата напоследък. Един приятел, на когото продадох предишната си Алфа ми се оплака, че е протекло и духа предно стъкло сменяно преди 2 години. Ако искаш сам да го правиш - Еньо беше писал за полиуретаново лепило. Ако не - има доста сервизи, където предлагат услугата. Успех!
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Въпрос относно течовете в купето

Здравейте, отскоро имам Алфа 145, но когато си пръскам задното стъкло и тече в купето при задната седалка (дясната ако не се лъжа). Много ще съм благодарна ако някои ми подскаже от какво може да е.

Comment

Първоначално публикувано от Milena_D Покажи съобщение
                  Здравейте, отскоро имам Алфа 145, но когато си пръскам задното стъкло и тече в купето при задната седалка (дясната ако не се лъжа). Много ще съм благодарна ако някои ми подскаже от какво може да е.
                  Здравей, най-вероятно е скъсано маркучето, което доставя течността за задната пръскалка. минава под десните пластмасови прагове и завива под седалката.

пс: а пръскалката пръска ли?
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
                  X